Onderhoudsarm

Onderhoudsarm

 

Onderhoudsarme kozijnen en deuren hebben steeds meer de voorkeur. Producten vervaardigd uit kunststof zijn zeer duurzaam. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden en dat is wel zo praktisch.

Houten kozijnen en deuren

Een houten kozijn dient regelmatig te worden gecontroleerd. Wanneer het ouder is dan 5 a 6 jaar is veelal een onderhoudsbeurt nodig waarbij het regelmatig opnieuw gelakt of geverfd zal moeten worden. Bij een kunststof kozijn is dit niet nodig. Terwijl de ramen gewassen worden kan met hetzelfde sopje ook het kozijnwerk worden meegenomen en alles oogt weer fris. Schilderen is niet nodig en zolang er geen gaten in worden geboord, zal er geen extra onderhoud nodig zijn omdat er geen slijtage optreedt.

Kosten besparend

Nog een voordeel is de kostenbesparing want kunststof kozijnen en deuren gaan veel langer mee dan de houten variant. Ze zijn verkrijgbaar in een 'houtlook' waarbij ze nagenoeg niet te onderscheiden zijn van een houten kozijn of deur.

Energiebesparing

Kunststof kozijnen en deuren helpen mee aan energiebesparing. Door de wijze waarop de profielen gevormd zijn, sluiten deze beter af dan hout. Naast het feit dat de constructie warmtebesparend is, helpt het ook geluid te weren, wel zo prettig wanneer de woning gesitueerd is aan bijvoorbeeld een drukke weg.

Rolluiken en/of zonnewering

Wanneer wordt overwogen om ook rolluiken en/of zonwering aan te schaffen dan adviseren wij dit tegelijk met de kunststof kozijnen te doen. Dit om er voor te zorgen zodat ze een geheel vormen in de uitstraling.

Meer informatie aanvragen

Bel mij terug;