Comfort

Comfort

Een bewuste keuze

Kunststof kozijnen, een bewuste keuze. Vanwege de vele voordelen zijn kunststof kozijnen de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. Het belangrijkste voordeel is dat kunststof kozijnen weinig tot geen onderhoud nodig hebben.

Kies voor onderhoudsarm

Onderhoudsarme kozijnen en deuren hebben steeds meer de voorkeur. Producten vervaardigd uit kunststof zijn zeer duurzaam. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden en dat is wel zo praktisch.

Hoe duurzaam zijn kunststof kozijnen en deuren eigenlijk echt? Meer hierover kunt u nalezen op onze pagina duurzaamheid waarin we dieper ingaan op de technische kant van onze producten.

Vergelijking met houten kozijnen en deuren

Een houten kozijn dient regelmatig te worden gecontroleerd. Wanneer het ouder is dan gemiddeld zo'n 5 a 6 jaar is veelal een onderhoudsbeurt nodig waarbij het hout regelmatig opnieuw gelakt of geverfd zal moeten worden. Bij een kunststof kozijn is dit niet nodig. Terwijl de ramen gewassen worden kan met hetzelfde sopje ook het kozijnwerk worden meegenomen en alles oogt weer fris. Schilderen is niet nodig en zolang er geen gaten in worden geboord, zal er geen extra onderhoud nodig zijn omdat er geen slijtage optreedt. Bovendien hoeft er voor kunststof kozijnen en deuren geen hout gekapt te worden.

Vergelijking met aluminium kozijnen en deuren

De levensduur van aluminium kozijnen is zo’n 40 jaar. Voorheen was het zo dat aluminium kozijnen over een slechte isolatiewaarde beschikten. Ondanks de komst van nieuwe technieken zoals thermische onderbreking zien we toch dat aluminium kozijnen nog steeds slechter isoleren dan houten en kunststof kozijnen.

Kosten besparend

Nog een voordeel is de kostenbesparing want kunststof kozijnen en deuren gaan veel langer mee dan de houten variant. Ze zijn verkrijgbaar in een 'houtlook' waarbij ze nagenoeg niet te onderscheiden zijn van een houten kozijn of deur.

Meer informatie aanvragen

Bel mij terug;