Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

Een belangrijk aspect van het gebruik van kunststof kozijnen en deuren is duurzaamheid.

Om te bepalen of een kozijn duurzaam is zijn er voorwaarden waaraan het product zou moeten voldoen. We zetten de volgende criteria voor u op een rij:

  • De vervaardiging van het product mag niet te belastend zijn voor het milieu;
  • Het product dient een lange levensduur te hebben;
  • Het product dient onderhoudsarm te zijn, zodat er minder middelen nodig zijn om het product optimaal te houden;
  • Het product moet een hoge isolatiewaarde hebben om zodoende de verwarmingskosten en kosten van het gebruik van airconditioning terug te brengen;
  • Het materiaal waaruit het product vervaardigd is zou recyclebaar moeten zijn.

Voldoen kunststof kozijnen aan deze criteria?

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (Polyvinylchloride). Er is geen houtkap nodig en daarnaast is de productie ervan steeds verbeterd. De Europese PVC industrie heeft het productieproces, het inzamelen en het recyclen van kunststof sterk verbeterd. PVC afval wordt ingezameld en goed gesorteerd. De materialen zijn nu tot wel 10 keer recyclebaar, zonder enig kwaliteitsverlies.

Kunststof kozijnen kunnen zo'n 50 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit. Dit met zeer weinig onderhoud. In vergelijking met hout hoeft kunststof niet gelakt of geschilderd te worden. Met enige regelmaat schoonmaken wordt wel aangeraden.

Kunststof kozijnen zijn in aanschaf en het te behalen rendement t.o.v. houten en aluminium kozijnen de voordeligste in aanschaf, hierbij gaat het vooral om het behalen van een zo laag mogelijk U-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed kozijnen isoleren. Hoe lager de U-waarde des te beter de kozijnen isoleren. Kunststof kozijnen hebben gemiddeld een waarde tussen de 0,8 en 2,0 W/m2k. Onze houten kozijnen vanaf 0,8W/m2k.

Meer informatie aanvragen

Bel mij terug;