Kunststof kozijnen

 

Kunststof kozijnen

Neem contact op voor meer informatie

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. In het verleden werden kunststof kozijnen ervaren als minder mooi en werd er eerder gekozen voor houten kozijnen. Vanwege innoverende ontwikkelingen, zoals het Nederlands verdiept profiel en sinds een aantal jaren het zogenaamde HVL (Houtlook verbinding, net als een houten kozijn met een 90 graden hoekverbinding) en talrijke kleurmogelijkheden, word er steeds vaker gekozen voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen worden gemaakt van polyvinylchloride (ook wel PVC genoemd). Ze komen in vele vormen en maten en in verschillende diktes. Daarnaast zijn er vele verschillende kleuren op de markt. De door Kozijnzeker geleverde kozijnen zijn tot wel 10 keer volledig recyclebaar,  het gevolg hiervan is een sterke vermindering van de CO2 uitstoot, dit maakt kunststof kozijnen duurzamer dan bijvoorbeeld houten en aluminium kozijnen.

Voordelen

De voordelen van kunststof ten opzichte van houten of aluminium kozijnen zijn vrij groot. Zoals hierboven al genoemd is kunststof zeer milieu vriendelijk en volledig recyclebaar. Het materiaal gaat daarnaast erg lang mee (tot wel 50 jaar). Het onderhoud van kunststof is stukken minder dan bij de andere varianten en is zowel warmte als geluid isolerend. Er zijn vele verschillende kleuren te krijgen. Voor degene die het gladde karakter van kunststof minder mooi vinden dan de traditionele houten kozijnen zijn er kunststof varianten met een houtnerf verkrijgbaar.

Uitstekende isolatie

Kunststof kozijnen hebben een goede isolatie. Deze isolatie is nog beter in combinatie met HR++ of HR+++ glas. Kunststof kozijnen houden de kou buiten en warmte binnen. Zo bespaar je ook nog eens op de energiekosten.

Lange levensduur

Kunststof kozijnen gaan erg lang mee, aangezien ze niet beïnvloed worden door weersomstandigheden. De kozijnen kunnen wel 50 jaar meegaan.

Duurzaam

Vraagt u zich af of kunststof kozijnen een verantwoorde, duurzame keus zijn? Dit zijn de feiten: kunststof kozijnen dragen bij aan energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot. Feit is ook dat ze 100% recyclebaar zijn. Kunststof is een duurzaam materiaal, onze kunststof kozijnen zijn volledig en tot wel 10 keer recyclebaar en kunnen daardoor ook voor andere doeleinden worden hergebruikt.

Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen zijn eenvoudig te reinigen en vergen weinig onderhoud. Wanneer u de ramen lapt, kunt u met hetzelfde sopje de kozijnen ook schoonmaken, jaarlijks het beslag reinigen en deze voorzien van een druppel olie is voldoende.

Inbraak werend

kunststof is als zeer stevig en veilig te omschrijven, hierdoor laten we ongenode gasten buiten de deur.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Kunststof kozijnen bieden zeer veel voordelen, de prijs-kwaliteitsverhouding zorgt ervoor dat veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen.

Meer informatie aanvragen

Bel mij terug;